Sorozatban vízbe fúlt bordeaux-i borivók

London, 2012. május 25., péntek (MTI) – Sorozatban fúlnak vízbe Bordeaux-ban borivók: öt fiatal férfi lelte halálát az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban.

Az áldozatok mindannyian huszonévesek voltak, és mindannyian a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról buktak a vízbe. További közös vonás, hogy mindegyikük részeg volt, éjszakai tivornya után zuhant a folyóba.

A boráról világhírű városnak nem túl jó reklám a halálsorozat, mivel sok turista érkezik borkóstoló túrára. Sok pedig nem csupán kóstol.

A helybeliek eleinte el sem hitték, hogy ittasság okozta a férfiak vesztét, arra gyanakodtak, hogy az áldozatokat belökték a folyóba, vagy szervkereskedők végeztek velük. Immár hitelt adnak a hivatalos verziónak, azután hogy május elején Pierre-Marie Bourniquel, a közbiztonság helyi felelőse kénytelen volt nyilvánosan bevallani: az angolszász ivótivornyázás elérte Bordeaux-t is – Rennes, Lille vagy Nantes után.

Hogy elejét vegyék újabb borisszák vízbefúlásának, a város boltjai este 10 után nem árulhatnak szeszes italt, és létrehoztak éjszakai szeszőrjáratot. Éjjel 11 és reggel 7 óra között nem lehet szeszes ital közterületen, tehát nemcsak inni, hanem vinni is tilos – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

– MTI –