Sorozatban gyújtogatott – 300 ezres nyomravezetői díjat tűztek ki rá

A nyár közepe óta összesen kilenc nádfedeles házat gyújtott fel valaki a Veszprém megyei Kővágóörsön. A rendőrség egyelőre nem jutott közelebb a gyújtogatóhoz, ezért most 300 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki az ügyben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint az első tűzeset július 20-án történt, azóta összesen kilenc nádfedeles ház tetejét gyújtotta fel valaki szándékosan a településen. Néhány házban jelentős anyagi kár keletkezett, másoknál sikerült időben megfékezni a lángokat. Az ügyben közveszélyokozás miatt tart az eljárás.

A megyei rendőrség a gyújtogató elfogása érdekében 300 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A pénzt az kaphatja meg, aki olyan információt ad a rendőrségnek, amely alapján a gyújtogatót kézre lehet keríteni. Akinek értékelhető információi vannak, a Tapolcai Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 06-87-412-322-es számon jelentkezhet.

Molnár József, Kővágóörs polgármestere egy korábbi – a hetedik – tűzeset után azt mondta a Független Hírügynökségnek: a megfigyelések alapján a gyújtogató mindig az elhagyatott, nádtetejű házakat vagy használaton kívüli nyaralókat célozza meg. A falubeliek úgy gondolják, az ismeretlen gyújtogató valószínűleg helybeli, és célja a riadalomkeltés. Esténként a rendőrök, az önkéntes tűzoltók és a polgárőrök mellett gyakran a falubeliek is járőröznek a településen. A település önkormányzata egyébként már korábban határozott egy 200 ezer forintos nyomravezetői díj kitűzéséről.