„Soros alapítványa nemkívánatos nálunk”

Miskolc – Miskolc polgármestere provokációnak tartja a Nyílt Társadalom Alapítvány vidéki terjeszkedését.­­­

„Új programot indít a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány a Dél-dunántúli és Észak-alföldi régióban – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. – Több százezer dollárt fognak szétosztani civil kezdeményezések között. A projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is. Mindez annak tudható be, hogy Soros György látva-érezve azt az ellenállást, amelyet a magyar társadalom tanúsít bevándorláspolitikája és terve ellen, offenzívába kezdett.”

Fontos a civil önszerveződés

Dr. Kriza Ákos leszögezte, Soros György alapítványának vidéki terjeszkedése nem más, mint nyílt beszállás a magyarországi választási kampányba, csak éppen nem nyílt sisakban politikusként, politikai párttá szerveződve, hanem dollár-százezrekkel a zsebében, alattomos módon, civilek, álcivilek mögé bújva.

„Hangsúlyozom, hogy Miskolc vezetése és én is nagyra értékelem a civil társadalom önszerveződését és önkéntesen végzett társadalmi munkáját. Ezt minden évben költségvetési forrásainkkal támogatjuk is a miskolciak javára – mondta a polgármester. – Ám a Soros-féle szerveződések se nem önszerveződőek, se nem önkéntesek. Esetükben inkább felülről szervezett zsoldosokról van szó, akik civil szervezeti formában dollár-százezrekből akarják immár nemcsak népszerűsíteni a nyitott társadalom ideológiáját, hanem most már egyenesen ennek bevezetését akarják kierőszakolni a politikai döntéshozóktól Brüsszelben. A Soros-hálózat hazai terjeszkedését mindezek alapján károsnak és a magyar állampolgárok akarata elleninek kell minősítenünk.”

„Egy élhető városért…”

„Miskolcon 2010 óta a városvezetés a nyugalom és a biztonság megteremtésére, illetve egy élhető város újjáépítésére szövetkezett a miskolciakkal – emelte ki a polgármester.

„Ezúton szeretném jelezni, hogy nem engedem meg azt, hogy bárki ezt a nyugalmat megzavarja, és városunkba telepedjen azért, hogy olyan bevándorláspolitikát terjesszen a miskolciak körében, amelyre a miskolciak már többször nemet mondtak. Tartsuk tiszteletben ezt a véleményt, és aki nem ezt teszi, az nem más, mint provokátor, aki megbontja városunk nehezen elért nyugalmát” – hangsúlyozta. – Minderről levélben fogom értesíteni a Nyílt Társadalom Alapítványt, és arra fogom kérni őket, hogy tartsák tiszteletben a miskolciak álláspontját a Soros-tervvel kapcsolatban, és provokatív jelenlétükkel ne ássák alá a város nyugalmát.

ÉM-SZB