Soron kívüli támogatást kap Biri

Soron kívül, 4.1 millió forintos támogatást nyújt a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Birinek az Önkormányzati Minisztérium, hogy ki tudja fizetni közüzemi tartozásait. A pénzt pénteken már meg is kapják – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Jauernik István az Önkormányzati Minisztérium államtitkára.

Biriben szeptember óta fűtetlen iskolába és óvodába járnak a gyerekek, mert a szolgáltató két és fél millió forintos tartozás miatt lekapcsolta a gázt az önkormányzati intézményekben.

Az államtitkár tájékoztatása szerint Biri júliusban a működésképtelen önkormányzatok támogatásának első ütemében már kapott több mint 8 millió forintot. Akkor 558 önkormányzat összesen 3.8 milliárd forint támogatásban részesült.

A második ütemről Gyenesei István, a tárca vezetője október 1-én döntött, ami alapján 369 önkormányzat további 2 milliárd forintot kap. Erre azonban Biri késve adta be a támogatási igényét, ennek ellenére döntött az Önkormányzati Minisztérium a soron kívüli, újabb vissza nem térítendő támogatásról.