Soproni kettős gyilkosság – Meghosszabbították az előzetes letartóztatásokat

    Győr, 2012. május 25., péntek (MTI) – Három hónappal meghosszabbította a soproni kettős gyilkossággal gyanúsított három fiatal férfi előzetes letartóztatását a Győri Városi Bíróság – közölte a megyei törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel, hozzátéve: az ügyészség által indítványozott döntés így legfeljebb augusztus 20-ig van hatályban.

 

Máté Kinga jelezte: az indokolás szerint a nyomozás folyamatban van, a gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, ám a gyanúsítotti vallomások tartalma, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény jellege és indíttatása további nyomozási cselekmények elvégzését teszi szükségessé.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a szabadlábra helyezésük esetén – különösen összebeszéléssel, a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok megsemmisítésével vagy elrejtésével – meghiúsítanák, megnehezítenék a bizonyítási eljárást, így az előzetes letartóztatásuk meghosszabbítása indokolt – tette hozzá a törvényszék szóvivője.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t: szerdán és csütörtökön a kettős gyilkosság helyszínén, az Anger réti lőtéren hallgatták meg a három gyanúsítottat, akik együttműködőek voltak a hatóságokkal. A nyomozás során begyűjtött adatok alapján feltételezhető, hogy mindhárman szándékegységben követték el tettüket.

Április 17-én este a korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint azért ment a három fiatalember a soproni Anger réten lévő lövészklubba – amelynek egyikük, V. Roland a tagja volt -, hogy fegyvereket szerezzenek, amelyekkel más bűncselekményeket követnek majd el. Több tárat is kilőttek a céllapokra, míg M. Tamás kintről figyelte a klubot. Ahogy eltervezték, T. Attila a lőgyakorlat közben hirtelen megfordulva fejen, arcon és nyakon lőtte a sporttelep 53 éves elnökét, majd egy “kivégzésszerű lövést” adott le rá.

A két fiatalember megpróbálta elrejteni a holttestet, illetve értékek, fegyverek után kutatott a helyiségekben. Ekkor lépett be a klubba B. Ervin; a 43 éves soproni férfi lőszereket hozott. Mivel nem látta a lőtér vezetőjét, számon kérte a fiatalokat, ezért T. Attila több lövést leadva megsebesítette a férfit. Ezután V. Roland féltérdre ereszkedve több lövést is leadott a már vérző, menekülő férfira; az összeesett, ekkor T. Attila odalépett a földön fekvő emberhez, és egyetlen lövéssel megölte. A lövészklub elnökét összesen négy, ismerősét pedig három halálos lövés érte.