Sopronban maradhat bent a DEAC gárdája

Nagy lesz a tétje a szerdai összecsapásnak
Nagy lesz a tétje a szerdai összecsapásnak - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Szerdán újra megpróbálhatja matematikailag is kiharcolni a bentmaradást a DEAC. Berényi Sándor együttese Sopronba látogat, a 19 órától kezdődő mérkőzésen egy győzelemmel bebiztosíthatja jövő évi élvonalbeli tagságát, de szerencsés esetben akár egy 18 pontos vereség is elég lehet.

A két gárda a szezon során már háromszor is találkozott, az alapszakaszban két vendéggyőzelem született, míg az első alsóházi összecsapásukon 18 ponttal nyert a DEAC a Nagyerdőn. Molnár Andrásék ekkor a szezon eddigi legjobb produkciójával rukkoltak elő, a második negyedben mutatott fantasztikus játéknak köszönhetően valósággal átgázoltak Sabáli Balázs együttesén. A hajrában már közel 30 pont is volt a két fél között, ám az utolsó percek a vendégeknek sikerültek jobban, így lehet még némi keresni valójuk az egymás elleni eredmény tekintetében. A Sopron csak abban az esetben kerülheti el a playoutot, ha hátralevő három mérkőzését kivétel nélkül megnyeri, a DEAC-ot legalább 19 ponttal veri, és a cívisvárosiak mindhárom meccsüket elvesztik.

A DEAC-nál a régóta maródi Farkas Attila mellett Dallas Lauderdale sem tudja vállalni a játékot, az amerikai center Achillese a Jászberény elleni mérkőzés előtti utolsó edzésen sérült meg, még nem tudni, mikor térhet vissza.

HBN