Bulvár, celeb

2011.07.22. 17:32

Kiállítják Katalin hercegnő esküvői ruháját

London (MTI) - Szombattól megtekinthető Katalin cambridge-i hercegnő esküvői ruhája.

London (MTI) - Szombattól megtekinthető Katalin cambridge-i hercegnő esküvői ruhája.Vilmos herceg, a brit trón várományosa és menyasszonya - polgári nevén Kate Middleton - április 29-én esküdött örök hűséget egymásnak a londoni Westminster-apátságban. A menyegző minden idők legnézettebb közéleti eseménye volt: a ceremónia televíziós közvetítését óvatos becslések szerint is kétmilliárd néző figyelte világszerte, London utcáin pedig egymillió alattvaló ünnepelt.

Katalin hercegnő fátyollal és uszállyal ellátott, csipkével díszített, elefántcsontszínben játszó esküvői ruháját - amelyet Sarah Burton, a világhírű Alexander McQueen divatház vezető divattervezője készített - most közvetlen közelről is megtekinthetik azok a szerencsések, akik bejutnak a Buckingham-palota báltermébe.

A első számú londoni királyi rezidencia minden nyáron tíz hétre megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, és ilyenkor mindig valamilyen tematikus kiállítást is összeállítanak a palota látogatható termeiben. Az idén magától értetődő módon a hercegi esküvő szolgáltatta a fő kiállítási témát. Kate ruhája mellett a szombaton nyíló kiállításon megtekinthető lesz az esküvői torta valósághű másolata, valamint a hercegnő díszes - kézzel varrott - cipője, és az az 1936-ban készült, ezer apró gyémánttal ékesített Cartier tiara is, amelyet Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királynő adott kölcsön unokája menyasszonyának a jeles eseményre.

A kiállítás a jegyelővételi igények alapján látogatói rekordot dönthet: előzetes becslések szerint - a meglehetősen borsos, 17,50 fontos (5200 forintos) belépődíj ellenére - 600 ezren keresik majd fel a palotát a következő tíz hétben.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!