Somogyi esélytelenség

Magyarék (labdával) szinte végig kontrollálták a mérkőzést
Magyarék (labdával) szinte végig kontrollálták a mérkőzést - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját játszotta kedden este Kaposváron a VRCK.

Csizmadia, Surányi és Tóth M. nem volt az utazó keretben a borsodiaknál, akik a hazai 3:2-es vereség után léptek pályára a visszavágón, a bajnokságot vezető Fino otthonában.

Bagics szerezte az összecsapás első pontját, Magyar jól nyitott, így 3–0 lett az állás. Zárkózott a VRCK, Antal megmozdulása 4–3-at jelentett. Az első technikai szünetnél 8–5-tel „mentek” a somogyiak, akik egyet-kettőt hibáztak, így ajándék egységeket kaptak a látogatók (10–8).

Be-berontott azonban a Vegyész is, így távolodni kezdtek a házigazdák (15–9). Szabó D. blokkja remek volt (17–12), de hosszú szerva miatt sem tudott közelebb férkőzni riválisához a barcikai együttes, amelynek a plafon sem volt a barátja (22–16). Egy pont született még, amikor Dudás András kért időt, de a szettet végig irányító Kaposvár előnyt szerzett.

Jobb szakasz

A második játszma Szabó D. ütésével kezdődött (a negyedik pontja volt addig a mérkőzésen), így először a meccsen vezetett a Vegyész. Ugyanő és Antal 1–3-ra módosította az eredményt. Összeszedettebben röplabdáztak a vendégek (3–6), az első „kispihenő” 4–8-nál érte a feleket.

Az egykori barcikai, Juhász és Magyar sánca után 9–9-et mutatott az eredményjelző, amelyről a Barcika lépett el (10–12), Szabó D. elementális erejű nyitását nem tudták fogni a hazaiak (12–15). Amikor 16–18-ra jött fel a dunántúli alakulat, a borsodiak trénere avatkozott közbe, folytatódott a szoros küzdelem, az egyenlítést Bozóki sánca jelentette (21–21). 22–21-nél ismét a VRCK szakvezetője „időzött”, 23–22-nél pedig Demeter György. Szabó D. nyitást rontott, Németh pedig ászt szervált, így a második menet is a Finoé lett.

Sok sansza már nem maradt a Barcikának, innen kellett volna visszakapaszkodni az aranyszettig – amennyiben 3:2-re fordítanak. A harmadik felvonás első szakaszában egál körül mozogtak a csapatok, Bagics blokkjával azonban 8–5-re vezetett a Kaposvár.

Némethék „éltek” a pályán, nem volt csoda, hogy Dudás András igyekezett lelket önteni társulatába 13–9-nél. Szabó A-ék jól olvasták, mit akar a VRCK (16–11), a továbbiakban is maradt ez az ötpontos különbség (19–14), így a hajrá igazából már csak formaság volt, és 1 óra 15 perc alatt véget ért az ütközet.

A négy közé jutott a Magyar Kupában a Fino Kaposvár 6:2-vel, 5–1-es pontaránnyal.

– Molnár István –