Somogy megyében is ellenőriznek a fehérvári szalmonellafertőzés miatt

Fejér megyén kívül keresik már a fehérvári szalmonellafertőzés okát. Valamennyi beszállítót ellenőrzik, akik élelmiszert vittek a főzőkonyhába. Szeptember 8-a óta 213 gyerek betegedett meg Székesfehérváron szalmonellafertőzés miatt.

A 213 betegből 137-nél mutatták ki a baktériumot. A fertőzés kezdete óta 12 gyerek került kórházba – mondta a Független Hírügynökségnek Lencsés Gyöngyi, a fehérvári kistérségi ÁNTSZ tiszti főorvos-helyettese.

Jelenleg két felnőttet kezelnek szalmonellával a kórházban, de ők nem hozhatók összefüggésbe az óvodákban, iskolákban terjedő fertőzéssel.

Két főzőkonyhát és tizenhat tálalókonyhát ellenőrzött már az élelmiszerbiztonsági igazgatóság, valamint pékséget és húskészítményt szállítókat is. A laboratóriumi vizsgálatok Budapesten folynak. Eddig valamennyi vizsgálati minta negatív volt, még mindig nem tudni pontosan, honnan eredt a fertőzés.

Ezen a héten más megyében lévő élelmiszerellenőrző-központok is bekapcsolódtak a vizsgálatba – tudtuk meg Sziebert Gergelytől, az MgSZH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának igazgatóhelyettesétől.

A Független Hírügynökség információja szerint Somogy megyei szállítókat ellenőriznek.
hirdetés


hirdet�s