Somló Tamás halála – Több százan gyűltek össze emlékezni a Tabánban

Mécsesek és gyertyák a Somló Tamás tiszteletére tartott megemlékezésen a Tabánban 2016. július 20-án. A 68 éves zenész hosszú betegség után, július 19-én hunyt el.
Mécsesek és gyertyák a Somló Tamás tiszteletére tartott megemlékezésen a Tabánban 2016. július 20-án. A 68 éves zenész hosszú betegség után, július 19-én hunyt el. - © MTI Fotó: Kallos Bea
Budapest – Több százan gyűltek össze, hogy Somló Tamásra emlékezzenek szerda este a Tabánban. A 68 éves zenész hosszú betegség után kedd hajnalban hunyt el.

A zenészt ábrázoló molinó előtt gyertyagyújtással róhatták le tiszteletüket a rajongók, akik már a civil szervezésű esemény megkezdése után fél órával kezdték megtölteni a Tabán lejtőit. Az emberek csendesen beszélgettek és hallgatták, dúdolták a hangszórókból szóló jól ismert LGT-, Omega- vagy saját szerzeményű Somló-dalokat, többek közt az Álomarcú lány, az Olyan szépek voltunk és a Tiszta vagy te még című nótákat.

Zsolnai Endre, az esemény főszervezője a program kezdetekor elmondta, hogy a molinó mellé elhelyezett mikrofonok segítségével bárki megoszthatja a zenészhez kapcsolódó élményeit, anekdotáit az egybegyűltekkel, de várják a régi zenészbarátokat is, egy esetleges közös zenélésre.

Az emlékezők közt feltűnt mások mellett Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa, Bornai Tibor zenész, dalszövegíró és Pajor Tamás zenész is.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s