Sokrétű segítség az észak-magyarországi térségnek

A Rail Cargo Hungaria Zrt. átfogó segélyakció-sorozattal járul hozzá a természeti katasztrófát szenvedett Észak-Magyarország Régió gyermekmentő szolgálata életmentő felszereléséhez, a károsultak gondjainak enyhítéséhez.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. átfogó segélyakció-sorozattal járul hozzá a természeti katasztrófát szenvedett Észak-Magyarország Régió gyermekmentő szolgálata életmentő felszereléséhez, a károsultak gondjainak enyhítéséhez és a helyreállítási munkákhoz, tudtuk meg a Miskolci Mentőállomáson tartott keddi sajtótájékoztatón.

Miután Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria elnök-vezérigazgatója átadta az ár mintegy harmadát jelentő egymillió forintos adományt a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak a gyermek-mentőorvosi kocsiba való, kisgyermekek életmentéséhez szükséges lélegeztető gép beszerzésérhez, bejelentette, miként segíti a vállalat az Edelényben és Felsőzsolcán összedőlt házak újjáépítését. Vagyis egyrészt összesen 10 millió forinttal támogatja a zrt. térségben dolgozó, árvíz miatt nehéz helyzetbe került alkalmazottait. Másrészt saját forrásaiból megduplázza a cégen belül indított, július közepéig meghosszabbított akció keretében összegyűlő adományt, amelyet segélyszervezeteken keresztül kívánnak eljuttatni az árvízkárosultakhoz. Harmadrészt: az újjáépítéshez szükséges alapanyagokat, építőanyagokat kedvezményes áron fuvarozzák a kárelhárításban részt vevő partnereik számára. Mindezt azon túlmenően, hogy az áradáskor saját eszközeikkel azonnali segítséget nyújtottak a hidak megmentéséhez.

ÉM-SzK