Sokkolta a nézőket a fesztivál dél-koreai filmje, többen rosszul lettek

Több néző rosszul lett, és elhagyta a mozitermet szombaton, amikor bemutattak a “Láttam a gonoszt” című dél-koreai thrillert a San Sebastiani Filmfesztiválon. Kim Ji Vun filmjének vetítése előtt figyelmeztették a nézőket, hogy durva jelenetek lesznek az alkotásban, ennek ellenére sokkolóan hatottak a naturális jelentek, és a gyengébb idegzetűek távoztak a teremből.

A csaknem két és fél órás film főszereplője egy titkosügynök, aki a feleségével is végző sorozatgyilkost üldöz. Kim Ji Vun, akinek filmjét hazája cenzorai sem kímélték, azt mondta, hogy az erőszakos, durva jeleneteknek “szerepük van, és nem öncélúak”. Újságíróknak nyilatkozva, kijelentette: a célja az volt, hogy “bemutassa, miként válik az is gonosszá, aki bosszút akar állni, hogy a gonoszt megbüntesse.”

A rendező elismerte, hogy a filmjét nem fogadták kedvezően a hazájában ahhoz képest, amekkora sikereket elért előző alkotásaival. A dél-koreai thriller egyébként egyike annak a 15 filmnek, amelyek a fesztivál fődíjáért, az Aranykagylóért versengenek.
hirdetés


hirdet�s