Helyi közélet

2008.11.08. 09:19

Olivér és Alex. Emlékeznek rájuk?

<p>Két fiúcska: mindkettőjüket Segítünk akciónk keretében ismerhették meg olvasóink. Többek között 1 és 2 forintosokat, valamint kupakokat gyűjtöttünk együtt nekik. Vajon mi van velük? – kérdezte mostanában több olvasómk is.</p>

A megyénkbeli, közelebbről ózdi Berki Olviérnek már jártányi ereje sem volt, amikor a kórházban megismerkedtünk. Fekélyes vastag- és végbélgyulladást állapítottak meg nála, emellett lisztérzékenységet is. Nagyon vágyott egy laptopra, amit meg is kapott cikkünk után egy olvasónktól, s további segítőkre is lelt a család. Emlékezhetnek: Olivér vastagbelét kiültették, akkor még nem lehetett tudni, átmenetileg-e vagy végleg. Nos, jó hírünk van: a legutóbbi vizsgálat alapján már csak a család döntésén múlik, hogy mostanában, vagy majd csak tavasszal történik a visszaültetés.

Magántanuló

– Félek az újabb műtéttől, ezért még nem szántam rá magam – mondta Olivér a telefonba. Egyébként azóta sikeresen letette a hatodik osztályos vizsgáit, s most magánúton végzi a hetediket. Heti háromszor jár csak iskolába, de a csütörtököt nem hagyja ki: akkor van a sportszakkör, s ő imád focizni. Ha nem is úgy bírja mint rég, de lesz még jobb is! Az elmúlt csaknem egy év alatt 10 kilót hízott, most 38 kiló, s 160 centijével már magasabb mint az édesanyja. A család kényszerűségből építkezésbe fogott, hogy végre a magukéban legyenek.

Másfél éve

A fokozódó agykárosodással született kecskeméti Festő Alexet többek között olvasóink is hozzásegítették, hogy kijuthasson őssejtterápiára Kijevbe. Jó egy éve az édesanya csodás állapotjavulásról adott hírt, de aztán úgy ítélte meg, mégsem hozott akkora változást fia állapotában a három beavatkozás, mint azt remélte.

Ukrán ismerőseinkhez fordultunk, nem tudnak-e ajánlani valamilyen más, ukrán terápiát, ami segíthet Alexen. Ajánlottak, s ki is próbáltuk, kétszer 10 napot töltöttünk kinn. Most már határozottan rakosgatja a fiunk a lábát egymás után, ha jártatjuk. Egy-egy pillanatra pedig akár elengedhetjük a kezét, anélkül, hogy elesne. Azt mondták Ukrajnában, hogy megindult nála a beszédfejlődés is – számolt be a mama. Elmondása alapján a kinti kezelés tornából, masszázsból, injekciókúrából áll. Olyan „koktélból”, amilyet, mondja ő, Magyarországon nem is ismernek...
Mindenesetre már kanállal etetik, pohárból itatják Alexet, aki most 4 és fél éves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában