Magyarország

2011.02.13. 15:43

Csak késő estére állhat helyre a menetrend az újszászi vonalon

<p>Csak a késő esti órákra állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés az újszászi vonalon, ahol leszakadt a felsővezeték, és emiatt órákig dolgoztak a szakemberek. A szerelvények átlagosan 50-60 percet késnek errefelé.</p>

A Budapest-Szolnok-Lökösháza vasútvonalon haladó egyik szerelvénynek eltört az áramszedője és zárlatot okozott vasárnap délelőtt. A vonatok már akkor is jelentős, 30-40 perces késésekkel tudtak csak haladni. Később a másik vágány felett is leszakadt a felsővezeték. Újszász és Szolnok között nem sokkal fél 11 után megindulhatott az egyik vágányon a közlekedés, ám a szerelvények váltakozó irányban tudtak csak közlekedni.

A felsővezeték szakadása miatt a Vámosgyörkről közlekedő szerelvények csak Újszászig tudtak menni. Üzemanyagot pótolni pedig csak a felsővezeték helyreállítása után tudtak, miután bejutottak a szolnoki telephelyre - emiatt késnek még délután is átlagosan 50-60 percet a vonatok a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon - közölte vasárnap délután a MÁVINFORM.

-Független Hírügynökség-

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!