Friss hírek

2007.12.17. 07:41

SZTRÁJK - Megkezdődött a ferihegyi sztrájk is - nem okoz fennakadást

<p>Megkezdődött a Ferihegyi Repülőtéren két szakszervezet munkabeszüntetése hétfő reggel hét órakor. A sztrájk miatt egyelőre nincs fennakadás, minden gép késés nélkül indul és érkezik a reptérre.</p>

Ferihegyen a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) csatlakozott a Liga által szervezett általános sztrájkhoz. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője a Független Hírügynökségnek hétfő reggel azt mondta, hogy a demonstráció érinti az üzemanyag kiszolgálást is, mivel azonban erre a légitársaságok már készülhettek, minden gépet időben megtankoltak. Mint fogalmazott, az üzemeltetésben "maréknyi ember" nem vette fel a munkát, így a forgalomban ez nem okoz gondot.

A repülőgépek tehát késés nélkül, időben el tudnak indulni és le tudnak szállni Ferihegyen - szögezte le Szollár Domokos.

A hétfői, országos munkabeszüntetést a Liga Szakszervezetek kezdeményezték, tiltakozásul a tervezett egészségbiztosítási reform és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt. A sztrájkhoz illetve a Liga célkitűzéseihez több szakszervezet, szövetség és civil szervezet is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!