Sokkoló videó: 10 ember mellett fuldoklott az 5 éves, senki sem segített rajta – Szerencsére túlélte

Akt.:
Sokkoló videó: 10 ember mellett fuldoklott az 5 éves, senki sem segített rajta – Szerencsére túlélte
Helsinki – Míg anya elment szaunázni, egy 5 éves kisfiú majdnem a medencébe fulladt. Mindezt 10 ember közvetlen közelében, akiknek nem tűnt fel, hogy bármi probléma volna. A kisfiú legalább 5 percen át küzdött az életéért, anélkül, hogy bárki is megmozdította volna a füle botját.

A gyerek próbált másik gyerekben megkapaszkodni, kievickélni a medence széléig, de nem sikerült – végül feladta a harcot, és arccal a vízben lebegett. Ekkor tűnt csak fel a többi embernek, hogy gond lehet. Miután kiszedték a medencéből, újra kellett éleszteni, majd azonnal a kórházba vitték.

A 44 éves anyuka bíróság elé került, de felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a dolgot, illetve pénzbüntetést kell fizetnie.

A videót azért hozták nyilvánosságra, hogy felhívják rá a figyelmet, hogy legyünk résen a medencében, a fuldokló nem mindig úgy viselkedik, ahogy az emberek elképzelik. Nem kiabálnak segítségért, nem kapálóznak, inkább egy sor ösztönös, automatikus reakciót produkálnak, hogy elkerüljék a fulladást. Ezt hívják néma fulladásnak. Ilyenkor függőleges pozícióban a kéznek lefelé irányuló mozdulatai vannak, mellyel az áldozat megpróbál a víz felszínére kerülni, és a fej hátrafeszítését is igyekszik megvalósítani, hogy a szájon keresztül levegőt tudjon venni, ez ritkán sikerül. Fontos tudni, a fuldokló nem tudja irányítani a mozgását, sőt a felé dobott mentőövet sem tudja megfogni.

Forrás: borsonline.hu


Videó: Három emelet magas csúszdából esett ki a gyerek (18+)

Botrányosra sikerült a 43 millió dollárból felhúzott élménypark megnyitása: egy tízéves kisfiú alig félórával az ünnepélyes megnyitót követően kipróbálta az egyik, három emelet magas csúszdát, ám csúnya baleset lett a vége.
hirdetés
hirdet�s