Friss hírek

2010.01.14. 11:58

Csak a lakosság fele bízik a gyógyszerekben a rák kezelésénél

<p>Csak a lakosság fele bízik a gyógyszerekben a rák kezelésénél - többek között ez derül ki a Szinapszis piackutató legfrissebb, csütörtökön közzétett jelentésébõl, amelyben arra kerestek választ, hogy a daganatos megbetegedéseknél az emberek az alternatív gyógymódokra, vagy a hagyományos terápiára szavaznak.</p>

A kutatás eredménye szerint az emberek 11 százaléka a különbözõ gyógyhatású termékek, 4 százaléka pedig az étrend- és táplálék kiegészítõk rákgyógyító, illetve megelõzõ hatásában bízik leginkább. Minden ötödik megkérdezett nem tudja megítélni, hogy mi jelenthetné a leghatékonyabb megoldást, 15 százalékuk szerint pedig mindhárom vizsgált alternatíva eredményre vezethet.

A felmérés megállapítja: meglehetõsen szkeptikus és tanácstalan a magyar felnõtt lakosság abban a tekintetben, hogy a különféle rákos, illetve daganatos betegségek megelõzésében és kezelésében mennyire hatékonyak a gyógyszerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!