Sokkoló! Élve darálják le a csibéket

Sokkoló! Élve darálják le a csibéket
Egy újabb rejtett kamerás felvétel készült arról, hogy a még élő kiscsirkéket elképesztően brutális módon futószalagon viszik a darálóba, ahova még élve kerülnek be. Sokkoló videó, csak 18 éven felülieknek!

Rejtett kamerás felvételt készített egy brit állatjogi szervezet egy prestoni keltető birtokon, ahol évente nagyjából 40 millió hím csibét darálnak le élve. A vegetáriánus életmódot is hirdető csoport a Viva! azt mutatja be ezen a videón, hogy a nőstény csibével szemben a hímek haszontalannak számítanak, hiszen nem képesek tojást tojni. A csupán 1-2 napja kikelt csibéket leválogatják, a nőstények vakcinát kapnak (a betegségek ellen) és egy külön tárolóban máshova viszik őket, miközben kegyetlen tortúrán mennek át. A hímek viszont a tojásipar áldozatául esnek: futószalagon maradnak, ami egyenesen a darálóba viszi őket.

A csibéket már a válogatástól kezdve, százasával öntik és borítják a futószalagról, onnan a tárolóba, mintha csak egy zsák lisztet öntenénk egy tálba, és sokuk már azelőtt elpusztul, hogy a darálóba öntenék őket. Elképesztő látni, hogy az ott dolgozók úgy öntik, dobálják a kis remegő pihéseket, mint ha nem élő állatok lennének. A kis apróságok tortúrájáról készül videót látva az érintett farm úgy nyilatkozott: ők mindent szabályszerűen csinálnak.

 

Justin Kerswella a Viva! kampánymenedzsere a Daily Telegraph brit hírportálnak elmondta: azt a kegyetlenséget, ami a videón is látható ezek az üzemek szeretnék elhallgatni. A szervezet megkeresésére a hatóságok nem reagálnak, s semmilyen módon nem tudnak nyomás gyakorolni, hogy eredményeket érjenek el ezen a téren, ezért most az embereket próbálják meggyőzni arról, hogy ne vásároljanak tojást, ne engedjék, hogy a tojásipar miatt csibék millió szenvedjenek.

Bár korábban már nyílvánosságra kerültek hasonló videók, a helyzet az állatvédők szerint semmit nem változott!
– MON –

Nézze meg a videót – figyelem sokkoló tartalom >>>