Sokat szépítettek és takarítottak

A hét hónappal ezelőtt kezdődött közmunka a napokban fejeződött be a Derecske-Létavértes többcélú kistérséghez tartozó tizenegy településen.

A programban 99 tartósan munka nélkül lévő, hátrányos helyzetű cigány vett részt – tudtuk meg a program befejezése alkalmából Debrecenben tartott tájékoztatón. Mint azt Nagy Józsefné, a településtársulás vezetője elmondta, a közmunkatanács pályázatán 65,6 millió forintot nyertek, ezt az összeget a 11 helység összesen 3,5 millióval toldotta meg.

A közmunkások a települések közterületeit, temetőit tették rendbe és tartották tisztán, továbbá bekapcsolódtak a parlagfű irtásba. A december 1-én kezdődő, döntően ugyancsak az országos közmunaktanács által finanszírozott program keretében a Derecske-Létavértes többcélú kistérség 120 hátrányos helyzetű foglalkoztatása támogatására adott be pályázatot – tette hozzá Nagy Józsefné.

Dolgoztak, kerestek

Balogh József, a napokban zárult program keretében legtöbb dolgozót – tizenkilencet – foglalkoztató település, Bagamér brigádvezetője elmondta: a térség helységei között náluk él a legtöbb cigány és sok közöttük a hátrányos helyzetű.

Nem volt nehéz megtalálni azt a tizenkilencet, akik hét hónapon keresztül a település összes vizesárkát rendbe tették, a közterületeket, temetőt, itézmények udvarát rendben tartották és persze a parlagfüvet is irtották nem csak az utcákon, őket, kehanem akik megérték rítésen belül is.

K. Zs.