“Sokat számít a bíztatásuk…”

“Sokat számít a bíztatásuk…”
A junior vívók idei Európa-bajnokságának Magyarország, közelebbről Tapolca a helyszíne, ahol Két diósgyőri vívó lép pástra, az egyikük Bukócki Bianka.

A viadal a vasárnapi akkreditációval indul, a diósgyőriek pengeforgatója kedden lép először pástra a párbajtőr egyéniben.

– Természetesen úgy vágok neki az Eb-nek, hogy szeretnék minél jobban szerepelni, ám ez egy olyan sportág, ahol apró dolgok döntenek – jelentette ki lapunknak a 2004-es kadet vb-n 7., míg az idein 9. helyen záró vívó. – Örülök neki, hogy itthon, Magyarországon van a kontinensbajnokság, mert el tudnak jönni a szüleim, s a barátaim is és nekem az ő bíztatásuk nagyon sokat számít.

Maradjon higgadt

Bukócki Bianka úgy érzi, a verseny előtti időszakra tervezett edzésmunkát elvégezte, részben a DVE-ben, részben a központi edzőtáborban, vagyis bátran állhat oda ellenfelei elé.

– A lehetséges riválisaimat nem ismerem, annyit tudok persze, hogy koromból fakadóan lesznek nálam idősebbek is. Foglalkozni túl sokat nem akarok velük, próbálok inkább a saját vívásomra koncentrálni, hogy az úgynevezett nehezebb szituációkban is maradjak higgadt, ne kapkodjak. Pénzdíjas lesz az Eb? Most hallom először… Egy versenyzőt elsősorban nem ez motivál, hanem a helyezés, az ezzel járó dicsőség, ez csupán egy plusz, ami utána jól jöhet, hiszen a vívás elég költséges “terület”.

MI

A vezetőedző mondja

Patócs Béla, a DVE mestere: Komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik, megvan a megfelelő tapasztalata. Felszabadultan vívhat, hiszen ez lesz az első igazán komoly fellépése a juniorok között, mert ne felejtsük, márciusban még a kadet világbajnokságon szerepelt… Talán a legnagyobb erőssége, hogy óriási a küzdenitudása, a kritikus helyzetekben is viszi előre a szíve. Persze, néha túlzottan is akar, ami meggondolatlan dolgokhoz is vezethet. Amennyiben pszichésen ezt helyre teszi, kivárja a megfelelő pillanatokat, bármire képes lehet ebben a nagyon erős, kiegyensúlyozott mezőnyben.

Korábban:
Losonczi Dávid a junior vb-n