Sokan kíváncsiak a szorgalmas lírikusra

Tar Károly szerzői estjét rendezték meg a héten az Újkerti Művelődési Központ könyvtárában, a lírikus három kötetét (Tépázott gyönyörben, Égig érő puha csendben, Lassan hull a hervadás) ismerhettük meg.

Az est a jubiláló (25 éves) debreceni intézmény ünnepi programjainak egyike volt. – A könyvtár által egy éve elindított, Újkerti irodalmi esték program a hajdú-bihari íróknak és költőknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra – mondta el Hadházy Csabáné könyvtárvezető. Ezúttal azt a művészt választottuk, akinek az estjeire a legtöbben jönnek el, akit a legtöbben elfogadnak. Ő Tar Károly, aki a most bemutatott 3 kötettel együtt már 12 verseskönyvnél tart.

A verseket a költő maga, illetve a Csokonai Színház művészei – Sárközi Zoltán és Dánielfy Zsolt – mondták el. Különös figyelmet szenteltek a Wass Albert emlékére írt költeményeknek. A szavalatok között Fekete Ferenc gordonkán és Bojti Eszter zongorán adott elő zeneműrészleteket, játékuk atmoszferikus aláfestést szolgáltatott. (A könyvtárban november 12-éig tekinthető meg a Bényi Árpád, László Ákos és Cs. Uhrin Tibor rajzaiból rendezett tárlat, amely Tar Károly verseinek hangulatát idézi – az alkotások a verseskötetekben is megtalálhatók.