Sokan felkeresték a temetőket az ünnep előtt

Akt.:
Sokan felkeresték a temetőket az ünnep előtt
Miskolc – A Mindenszentek és Halottak Napja előtti hétvégén az eső és a hideg ellenére is sokan kilátogattak a miskolci sírkertekbe.

Meglepően sokan parkolnak vasárnap délelőtt a sírkert parkolójában. Alig 4-5 fok és eső, azonban újabb autók állnak meg, majd a csomagtartókból virágok, vödör és seprű kerül elő. – Csütörtökön vidékre megyünk, ezért gondoltuk úgy, hogy most kijövünk a szüleimhez – fogalmaz érdeklődésünkre Kovács Józsefné, Aranka néni. – Igaz, hogy nagyon rossz az idő, de nincs mit tenni, most kell itt lennünk, mert a hét második felében nem tudunk kijönni. Valamivel “odébb”, a Kondor Béla utcán kevesebb az autó, ám a Diósgyőri Temetőben is vannak, akik mécsest gyújtanak és virágot tesznek szeretteik sírjára. Így tesz Forgó Attila is.

Szél és eső

– Bevallom őszintén az eső nem volt bekalkulálva, de nem akadályoz meg abban, hogy egy kicsit rendbe szedjem a nagyszülők sírját – fogalmaz a harmincas éveiben járó férfi. – Csütörtökön este már a családdal jövünk ki a temetőbe, azonban akkor már nem kell takarítani a sírt és környékét. Akkor csendben gyertyát gyújtunk.
A Mindszenti Temetőben viszont valóban nincsenek sokan. Talán a meg-megerősödő szél és eső az oka, vagy más, de tény. A parkolók majdnem üresek, aztán a bejárat felé tartva egy idős hölgy elárulja, hogy csak sétálni jött ki a népkerti sírkertbe. Szeretett férje az Avasi Temetőben nyugszik.

ÉM-JLI