Sokan érdeklődtek az ózdi állásbörze iránt

A közelmúltban Ózdon tartották a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ ózdi és putnoki kirendeltségének állásbörzéjét. Az Általános Művelődési Központban beszéltünk néhány jelenlévővel.

Inkább csak nézelődni és tájékozódni jöttem ki az idei állásbörzére. Még egy évem van a főiskolából és arra vagyok kíváncsi, hogy leendő szakmában a térségben el tudok-e majd helyezkedni. Művelődés-szervező leszek, de ezúttal ezen a területen nem találtam semmit.
(Király Edvin főiskolás)

A vendéglátóiparban vagyok otthon, jó lenne elhelyezkedni. Örülök, hogy szerveznek ilyen állásbörzéket, még akkor is, ha nyilván a nagyarányú munknélküliséget ez teljes mértékben nem szünteti meg. Mindenesetre többen találhatnak itt állást, ami fontos az ózdiaknak.
(Andu Kosztyu Pálné ózdi lakos)

A salgótarjáni IKES Bt. képviseletében jöttem el, meleghengerészeket, olvasztárokat és darabolókat kerestem. Az érdeklődés nem volt nagy, ez nem csoda, elvégre gyakorlatilag kihaló szakmákról van szó. Öten jelentkeztek, közülük valószínűleg négyet fel tudunk venni.
(Ambrus Imre ügyvezető)

Nagy érdeklődés nyilvánult meg a szerződéses katonai pálya iránt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság képviseletében tájékoztattam a megjelenteket. Sok fiatal kérte el írásos anyagainkat és közülük biztosan többen lesznek a hivatásos állomány tagjai.
(Balázsné Bódi Marianna főtörzsőrmester)

Mint ózdi kirendeltségvezetőnek, hivatali kötelességem volt a szervezés és a jelenlét. A számok önmagukért beszéltek: 38 munkáltató, 800 álláskereső, 450 interjú és mintegy 300 ózdi és térségi állásajánlat. Vagyis sikeres volt a börze, amely iránt Budapestről, Dunántúlról és az Alföldről is érdeklődtek.
(Bárdos Géza ózdi kirendeltségvezető )