Sok volt a tűzeset – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Sok volt a tűzeset – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Borsod-Abaúj-Zemplén – Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 41 alkalommal riasztották, amiből 11 tűzeset volt.


Melléképületben keletkezett tűz a tiszaújvárosi Bajcsy-Zsilinszky utcában május 12-én, ahová a helyi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek kiérkezése előtt egy üres acetilén palack felhasadt, mely személyi sérülést nem okozott. A beavatkozás során a tűzoltók egy darab oxigén palackot távolítottak el a melléképületből, melynek visszahűtéséről gondoskodtak, valamint három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. A tűz a lakóházat nem veszélyeztette, így az ingatlan lakható maradt.

Szennyvízaknában szorult be egy férfi lába a berzéki Rákóczi Ferenc utcában, május 15-én. A bajbajutott ember mentésére a miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek szivattyúk segítségével eltávolították az aknában felgyülemlett vizet, majd kiszabadították a férfit és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Egy családi ház szobájában keletkezett tűz a mezőkeresztesi Hunyadi utcában, melyben egy lakó megsérült. A teljes terjedelmében lángoló szobát a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A beavatkozás során az egységek egy darab propán bután gázpalackot távolítottak el a helyiségből, melyet hőhatás ért, ezért gondoskodtak annak visszahűtéséről. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –