Sok viharkárosult rászorulóknak adta a segélycsomagját Bogácson

A károsultaknak csak a fele kapott élelmiszercsomagot a vihar sújtotta Bogácson. Sok család ugyanis felajánlotta a segélycsomagokat a leginkább rászorulóknak. A hétfői viharban településszerte 300 ház rongálódott meg. A kár több, mint 100 millió forint.

A többi közt tésztákat, konzerveket, és lisztet kaptak a bogácsiak a hétfői vihar után. Több, mint 300 ház sérült meg a viharban, segélycsomagot azonban csak a károsultak fele kap. A többiek felajánlották azokat a leginkább rászorulóknak – mondta el Zsák Terézia, a Mezőkövesdi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője a Független Hírügynökségnek.

A károsultak között az önkormányzat az elmúlt napokban 5 millió forintos gyorssegélyt osztott szét, a segélyszervezetek által felajánlott élelmiszercsomagok kiosztását azonban csak péntek délután kezdték meg. A település hét eleje óta csaknem 1 millió forintot kapott szervezetektől és magánszemélyektől. Voltak azonban olyanok is, akik pénz helyett építőanyagokat adományoztak Bogácsnak.

Pénteken megkezdték a viharban megrongálódott épületek műszaki felmérését is. Összesen 308-an jelentették be kárigényüket. A károsultak egyharmadának volt biztosítása.