Helyi közélet

2014.12.18. 17:16

Takarékrablás Miskolcon - Díjkitűzés visszavonása

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a 05000/611/2014. bűnügyi szám alatt folytatott eljárásban visszavonta a Miskolcon történt takarékszövetkezeti rablás kapcsán kiadott nyomravezetői díjat.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a 05000/611/2014. bűnügyi szám alatt folytatott eljárásban visszavonta a Miskolcon történt takarékszövetkezeti rablás kapcsán kiadott nyomravezetői díjat.

Az eljárás adatai szerint 2014. november 26-án 11 óra 30 perc körüli időben egy 170-180 centiméter magas, 35-40 év körüli világosbarna hajú, fejtetején erősen kopaszodó, magyarul, akcentus nélkül beszélő férfi arcát eltakarva bement Miskolc egyik takarékszövetkezeti fiókjába, majd a nála lévő fegyverrel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat.

A bevételt megszerző, majd távozni akaró elkövetővel egy ügyfélként ott tartózkodó középkorú hölgy szembeszállt és lerántotta annak fejéről a tettes arcát eltakaró fekete kötött sapkát. Ezt követően a rabló és az őt feltartóztatni szándékozó nő között dulakodás alakult ki, melynek során a férfi megütötte a menekülését megakadályozni szándékozó hölgyet, mindeközben a bankrabló egy alkalommal elsütötte a fegyverét, majd az általa zsákmányolt pénzzel a helyszínről távozott.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya 2014. december 12-én - nettó 500.000, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a kitűzött nyomravezetői díjat ezúton visszavonja, tekintettel arra, hogy a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrség 2014. december 18-án elfogta, ezért a díjkitűzés fenntartása a továbbiakban nem indokolt.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -


Budapest, Miskolc - A borsodi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával csütörtök reggel elfogták a miskolci takarékszövetkezet fegyveres rablóját. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában