Sok matekkal, újabb siker

Akt.:
Sok matekkal, újabb siker
A szomszédvár Nyíregyházával játszott hazai pályán vasárnap az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.

Jól kezdte az idei bajnokságot az MVSC, amely ezen összecsapásig mindkét meccsét megnyerte, míg a nyírségiek 1/1-es győzelem/vereség mutatóval érkeztek a csatába. A korábbi években többnyire az volt a kérdés, hogy mennyi idő alatt nyer az NRK a Csokonai úton, ám mivel komoly változások történtek náluk (is), így a két fiatal együttes közül most már inkább az Albrecht számított picivel esélyesebbnek. Erdősné két jó megmozdulása és egy rossz zöld-fehér fogadás jelentette az első momentumokat (0-3), majd lassacskán kezdte elkapni a megfelelő ritmust a házigazda, így 7-8-nál időt kért Balázs István. Milyen jól tette, nem engedte leereszteni lányait, s ugyan Szabó B. egyszer a vonal mögül szinte kiütötte a labdával Romát, valamint egy szép hármas blokk is összeállt hazai oldalon, a szabolcsiak növelték előnyüket (11-16). Hullámzó volt az MVSC teljesítménye, ezért nem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz. 20-23-nál ismét a vendégek mestere adott tanácsokat, de Kovács E. révén rájuk jött az Albrecht, és már levegőben lógott az egyenlítés, amikor Nagy Zs. kezéről a plafonba pattant a labda.

Szép centerpont

A második játék elején mindkét szélen megdolgoztatta a Nyíregyházát az Albrecht, majd a hibákat látva Balázs-edző megint csak jobbnak látta közbeavatkozni (6-3). Az első technikai időig még két hazai egység esett, Csarkóék pontosabbak, élesebbek voltak, mint annak előtte (10-4). Innen viszont egy 5-1-es szériát produkált az NRK, gyors egymásutánban hármat is cserélt Toma Sándor. 16-13-mal indultak neki a játszma hajrájának a felek, Sitkey szép centerpontja kapott tapsot, ám előbb egyenlített, pár pillanat múlva pedig már vezetett is a nyírségi együttes (17-18). Csarkó kapott blokkot, Rédei szépen húzta át a labdát, itt is, ott is volt okos megoldás, aztán a szabolcsi szakvezető mondandói töltötték be a teret. Nagyott harcolt a vendéglátó, 24-22-nél Toma Sándor is időt kért, s ha nem is könnyen, de Kovács E. ütésével behúzta a szettet az MVSC.

Sánc és ejtés társult

A következő felvonásban, 3-3-nál hosszú menetet hozott a Miskolc, nem sokkal ezután Radomszki kétszer ,,megnyitotta” Erdősnét (8-5). ,,Játszik a Vasút!”, hangzott fel a nézőtéren, és felharsant a játékvezetői síp is 12-7-nél, amely NRK-időt jelentett. Komoly mezőnymunkával, és ütésekkel felkapaszkodott a látogató, és 15-15-től minden kezdődhetett előlről. Nyíregyházi szünetkérő után Sitkey nyitott jókat, amihez sánc és ejtés is társult (22-17), ami bőven elégnek bizonyult az újabb részgyőzelemhez. A lélektani előny a zöld-fehéreknél volt, az állás pedig 3-3, majd 6-4 a negyedik szettben, amelyet követően egy elveszettnek hitt labdát fordított a maga javára az Albrecht. Azonban amennyi dicséretes, közel annyi bosszantó momentum is volt a hazaiak röplabdájában (9-9). Ezen ponton, ponttól újfent szebbik arcát mutatta a Vasút, s a második technikai pihenőnél már mosolyogni is volt erejük a miskolci lányoknak (16-10). Hitehagyottá váló csapatába Balázs-tréner még próbált lelket verni (20-12), de olyan szériában volt az MVSC, amely ellen nem volt orvosság. É

M-MI

 

Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI – NRK Nyíregyháza 3:1 (-23, 23, 18, 14)
Miskolc, 100 néző. V.: Újházi, ifj. Szabó.

 Albrecht: Rédei, SZABÓ B., Szajkó, KOVÁCS E., Csarkó, SITKEY. Csere: Nagy Zs. (liberó), JOBBÁGY (liberó), Radomszki, Kiss V., Majzik, Sivák. Edző: Toma Sándor.

Nyíregyháza: Sitku, ERDŐSNÉ, Hengsperger, Berényi, ROMA, Janetka. Csere: Szabó I., Andrejkovics. Edző: Balázs István.

Toma Sándor: – Kicsit haragszom két emberre… Sokat matekoztam, de a végére összeállt a csapat.

Balázs István: – Rutintalanságunk, és előkészítésbeli hibák miatt a végére felőrölt bennünket a jó képességű Miskolc.