Sok kérdőjel kiegyenesedhet

Ózd – Az előttünk álló hetekben sok most még nyitott kérdésre választ kaphatunk a férfi kézilabda NB I/B-ben.

Az Ózdi KC ugyanis három olyan rangadó előtt áll, amely döntően meghatározhatja a keleti csoport végeredményét. Ahogy a rajt előtt Herczeg Béla, az ÓKC vezetőedzője fogalmazott: „Nekünk nem lehet veszíteni, minden egyes mérkőzésen nyerni kell ahhoz, hogy esélyünk legyen az NB I-es tagság kivívására…” Mint ismert, az elmúlt hétvégén a mieinknek elmaradt a Cegléd elleni hazai bajnoki, mert a vendégek a találkozó előtt egy nappal kérték az ÓKC vezetését, hogy a csapaton belül végigsöpört betegséghullám miatt halasszák el a találkozót. Ebbe a piros-kékek beleegyeztek, így Teremyék két teljes hetet készülhettek a megyei rangadóra.

Kövesdre mennek

Szombaton 17 órától ugyanis a Mezőkövesd otthonában vendégszerepelnek az ózdiak, a keleti csoport 18. fordulójában. A presztízsen és két ponton túl a két borsodi együttes összecsapása most számos egyéb jelentőséggel bír. Ha ugyanis a házigazdák győznek, akkor hatalmas lépést tesznek a feljutás felé, ugyanakkor az ÓKC esélyei a minimálisra csökkennek. Ellenkező esetben Padláék némelyest összehúzhatnák az élmezőnyt, ami további izgalmakat jelentene az idény második felére.

Otthon félelmetesek

Ha a két csapat közelmúltját böngésszük, az túl sok jóval nem kecsegtet ózdi szempontból. Ősszel a Magyar-kupában hatgólos 30-24-es verést mért az MKC az ÓKC-ra, az előző bajnokságban pedig szintén hattal, 20-14-re voltak jobbak Fügediék saját pályájukon. Ezen felül az sem elhanyagolható, hogy a Kövesdnek félelmetes a hazai mérlege ebben a pontvadászatban. Eddig nyolc mérkőzést vívtak pályaválasztóként, mindent megnyerték, a legkisebb különbséggel hét (!) találattal a Szeged KKSE-t verték, a többi riválisukat ettől még simábban küldték haza.

A hazai pálya és a jelenlegi forma tehát Juhász István csapata mellett szól, viszont ahogy föntebb megjegyeztük: az ÓKC-nak nincs más választása, győzni kell. Úgy, ahogy a két csapat őszi ütközetén tették a mieink. Harcolva, kúszva-mászva, akár csupán egyetlen góllal is.

 Az biztos, hogy szombaton délután igazi kézilabda-csemegére van kilátás, és bízunk benne, hogy a mieink nem állnak be a vert csapatok sorába a Kövesd listáján. Az biztos, hogy a piros-kék játékosok átérzik ennek a csatának a fontosságát, külön motivációra nem lesz szükség. Elszántságra, hitre és alázatra viszont igen. Mert csak így lehet esély jó eredmény elérésére a kövesdi „barlangban”.

M:E.