Sok kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz az elmúlt napok viharai miatt

    Budapest, 2012. május 25., péntek (MTI) – Biztosítónként több száz káresetet, és tízmillió forintos nagyságrendű kárkifizetést okoztak az utóbbi három nap viharai – tudta meg az érintett biztosítóktól az MTI.

 

Az Aegon-hoz 752 kárbejelentés érkezett, ennek fele a csütörtöki vihar miatt. A becsült kár 64 millió forint. A piacvezető lakásbiztosítóhoz a legtöbb bejelentés a fővárosból, továbbá Komárom-Esztergom megyéből és Pécsről érkezett.

A Generali ügyfelei közül nyolcszázan szenvedtek viharkárt. A kár becsült összege 60-70 millió forint. A károsultak többsége Pécs és Szeged körzetében lakik.

Az Allianz Biztosító károsultjainak száma nyolcszáz, a kár összege 50 millió forint. Ennél a biztosítónál az Aegonéhoz hasonló a károsultak földrajzi elhelyezkedése: a főváros és környéke, Komárom-Tata-Tatabánya, valamint Pécs körzete.

A biztosítók felhívják az ügyfeleiket arra, hogy kárenyhítési kötelezettséggel tartoznak. Így például még a szemle előtt tegyék vissza a tetőről lesodort cserepeket, vagy fóliával védjék otthonukat az újabb beázástól.