Sok a koccanás a győri lámpás körforgalomban

Csaknem egy évvel az átadás után még mindig sok baleset történik a két győri lámpás körforgalomban. A többsávos, óriási forgalmat lebonyolító kereszteződések csak részben váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A dugók és torlódások ugyan megszűntek a környékükön, de rengeteg baleset történik.

A rendőrségi statisztikák szerint a Fehérvári út – Szigethy Attila utca kereszteződésénél lévő csomópontban nem egészen három hónap alatt 22, sérülés nélküli baleset történt – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sólyáné Farkas Friderika alezredes, a Győri Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője. Az ütközéseket szinte kivétel nélkül az okozza, hogy az autósok szabálytalanul váltanak sávot, illetve nem, vagy csak nagyon későn veszik észre a kihajtásánál elhelyezett lámpákat. A baleseteket általában a helyismerettel nem rendelkező autósok okozzák.

A Győrben működő autósiskolák oktatói külön figyelmet fordítanak arra, hogy a diákokat megtanítsák a körgeometriás kereszteződésekben való helyes közlekedésre. A lényeg ugyanis, hogy már a csomópontba behajtás előtt a megfelelő sávba kell sorolni és áthajtáskor nem szabad sávot váltani.