Sok a határsértő Nyírbátornál

Határsértőn kattant a bilincs
Határsértőn kattant a bilincs
Nyírbátor – A Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai az elmúlt egy hét alatt elfogtak egy tunéziai, egy algír és egy román állampolgárságú határsértőt, három ukrán, két magyar és egy román lopás, fegyveres rablás, magánokirat-hamisítás, sikkasztás, közokirat-hamisítás miatt körözött személyt. Illegális migráció. Korábbi történetek letölthetők [.pdf – 65KB] 

Elszámoltattak egy moldáv és három ukrán állampolgárt közokirat-hamisítás miatt, akiknek passzusa között lapcserés román útlevél, görög tartózkodási engedély, átléptető bélyegzőlenyomat, spanyol schengeni vízum – valamennyi hamis – volt található, de egy ukrán hamis lengyel szállodafoglalással bukott le –  őt magánokirat–hamisítás miatt számoltatták el.

Tovább maradtak 

Külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértést 74-en követtek el. Öt ukrán és két román 70 órával tovább tartózkodott hazánkban a megengedettnél, két ukrán bejelentési kötelezettségét mulasztotta el, két ukrán pedig a tranzit intézkedést sértette meg.

Lopás, feketézés

Lopás miatt egy, rendzavarás és hangoskodás miatt két, garázdaság miatt három magyar atyafinak kellett felelnie.

A határőrök az illetékes hatóságokkal közösen 71 magyar állampolgárt értek tetten feketén való foglalkoztatás, vagy feketemunkavégzés miatt.

Hamis cigaretta négymillió forint értékben

Több mint nyolcezer doboznyi ismeretlen eredetű cigarettára bukkantak hét ukrán és négy magyar állampolgárnál, valamint négy eddig még ismeretlen személy által hátrahagyva a határőrök. A füstölnivaló feketepiaci értéke meghaladja a 4,2 millió forintot.

Szabálysértés

Határrendészeti szabálysértés miatt kilenc ukrán és két román, közlekedésrendészetiért 139 magyar, 18 román, két ukrán  és egy orosz állampolgár nyúlt a pénztárcájába.

– Tanyik József –