Sok a halálos motorbaleset – RTL Klub

Az első igazán napos hétvégén öt motoros halt meg az utakon. A rendőrök szerint a balesetek oka elsősorban a figyelmetlenség és a gyorshajtás, ráadásul az autósok sem ügyelnek eléggé a többi közlekedőre. Idén is különböző akciókkal próbálják meg felhívni a figyelmet a veszélyre – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Ahogy melegszik az idő, egyre több a motoros az utakon és egyre több a baleset is. Csak a mostani hétvégén négy motoros halt meg.
Legutóbb hétfő délután a fővárosban történt tragédia. A robogó vezetője figyelmetlenül hajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy teherautóval. A férfi azonnal meghalt. A rendőrség szerint azonban nem csak a motorosok hibáznak.

Az esetek 40-45 százalékában nem ők a felelősek a bekövetkezett balesetért, hanem általában a személygépkocsi vezetője, aki nem biztosítja az elsőbbséget a motorkerékpáros részére, és így következik be a baleset – mondta Kiss Csaba alezredes, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

A balesetek száma az elmúlt években folyamatosan növekedett. 2005-ben 900 baleset történt és 64 motoros halt meg. Tavaly 875 balesetben összesen 89-en vesztették életüket.

A rendőrök idén is különböző akciókkal próbálják majd felhívni a figyelmet a veszélyre, ám addig is rendszeresen ellenőrzik a motorosokat.Sporthírek