Sóderszállítóval ütközött egy autós – egy halott, három sérült

Sóderszállító teherautó és egy autó ütközött szombaton kora reggel az 52-es főúton Solt határában. Egy ember meghalt, egy súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek. A helyszínelés még tart, teljes szélességében lezárták a főutat és a forgalmat Dunatetétlen felé terelik – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

A gépkocsi és a sóderszállítós teherautó egymással szemben érkeztek, amikor az autós eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiment a teherautónak. Mindketten próbáltak manőverezni az ütközés után, így az autós az út jobb oldalára, a kamion pedig a baloldalra hajtott le. A balesetet azonban nem tudta elkerülni az az autós sem, amelyik a teherautó mögött érkezett és nem tudott megállni, nekiment a jármű pótkocsijának.

A balesetben a balesetet okozó személyautó sofőrje, egy 46 éves komlói nő meghalt, utasa súlyosan megsérült. A teherautós karcolások nélkül megúszta a balesetet, a nekiütközött másik autóban pedig ketten könnyebben sérültek meg.

A helyszínelés még mindig tart. A tervek szerint délelőtt 10 óráig teljes lesz az útzár az 52-es főúton, mert a teherautóból kiborult sódert is össze kell szedni és el kell szállítatni. Addig a forgalmat Dunatetétlen felé terelik.

– Független Hírügynökség –