Sínen az Auguszta-program – lesz pénz

DEOEC
DEOEC
Debrecen – A HAON szerint a DEOEC vezetői csütörtökön kívánják bejelenteni, hogy az OEP mégis finanszírozza az Auguszta-program keretében beállított 159 aktív kórházi ágyat.

Ez mindeddig nem volt biztos, noha az egyetem az I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében indított programmal komoly kötelezettségeket vállalt.

A hírt tehát Oláh Lajos és Zsíros Zsolt, az MSZP megyei és debreceni elnöke hozta a sajtó tudomására. Közleményükben hangsúlyozzák: „…a 15 milliárd forintos fejlesztés Magyarország legnagyobb egészségügyi beruházása a rendszerváltás óta. Büszkék vagyunk arra, hogy a soha nem látott mértékű egészségügyi fejlesztés az MSZP-vezette kormány idején valósult meg. Bízunk benne, hogy … a program eredményeként a … régióban már 2010-re kimutathatóan egészségesebbek és hosszabb életűek lesznek az emberek.

Elnyerték az Év Kórháza címet

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) az Egészségügyi Minisztérium ez év januárjában meghirdetett pályázatán nyerte el az Év Kórháza megtisztelő címet.

– A pályázat egy újabb megmérettetés, aminek az eredménye megerősít abban, hogy a DE OEC jó úton halad a korszerű, betegközpontú gyógyítás, a minőségi orvos- és egészségügyi szakemberképzés valamint az életminőséget javító kutatás-fejlesztésben. Külön öröm, hogy a helyezés a Magyar Kórházszövetség elismerését is jelzi, tükrözve a klinikák és kórházak harmonikus közeledését – közölte Fuxreiter Margit, a centrum stratégiai igazgatóhelyettese.

Mint írta, az újabb és újabb kihívásoknak megfelelő, örökösen megújuló, közel 90 éves intézmény magas színvonalon látja el feladatát: a gyógyítást, az orvos- és egészségtudományi felsőoktatást, a szakképzést és a kutatást, Európa egyik legszebb campusán.

Új központi betegellátó épült Debrecenben

Április 2-án átadták az Orvostudományi Centrum korszakalkotó 12,12 milliárd forintos nagyberuházásának „lelkét”: az új, huszonegyedik századi szintű központi műtőblokkot.

Kész a klinika teljes átalakulásának legnagyobb és döntő szakasza: átadták az Auguszta program központi betegellátó egységét; az új épületben életmentő és egymással összekapcsolódó sebészeti osztályok, ideg-, ér-, onkológiai- és mellkassebészet dolgozhatnak majd egymást kiegészítve. 26 intenzív és száznál több klinikai ágy kap helyet a 13 ezer négyzetméter területű műtőblokkban, mely előreláthatóan egy vagy két hónap múlva kezd üzemelni – ismertették a centrum vezetői. Nyomban az átadás után megkezdődött a költözés, először a daganatos betegeket gyógyító onkológiai sebészet telepszik be.

Kapcsolódó anyagok:

  • Elnyerték az Év Kórháza címet
  • Új központi betegellátó épült Debrecenben
  • Záradékos a finanszírozási szerződés a Klinikán is