SMark: Egyedülálló biztonság, száz új munkahellyel

SMark: Egyedülálló biztonság, száz új munkahellyel
Miskolc – Sorozatgyártásra vár a találmány. Még idén 100 munkahelyet ígérnek Miskolcon.

Egyedülálló termékazonosító technológiát fejlesztett ki a miskolci székhelyű Vasbeta Kft., orosz közreműködéssel, az ELTE szakmai együttműködésével. A több mint két évig tartó, összesen 1 milliárd forintot meghaladó költségvetésű projekthez a fejlesztők 635 millió forintos EU-s támogatást nyertek.

A 4-szer 4 milliméter nagyságú SMark elnevezésű biztonsági címkék révén bármilyen tárgyi termék – a gyógyszertől a ruházati cikkeken át az autóalkatrészig – eredetisége egyszerűen beazonosítható. A termék nem távolítható el roncsolás nélkül, s bizonyítottan hamisíthatatlan.

A cég már eddig is több mint 50 mérnök-feltalálót foglalkoztatott, s ha a remélt támogatásokat megkapják, még idén 100 új munkahelyet létesítenek.

ÉM-SzK


Hamisíthatatlan termékazonosítót fejlesztettek ki Miskolcon

Miskolc, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) – Világhírre is szert tehet a miskolci Vasbeta Kft. Secure Mark (SMark) projektje, a hamisíthatatlan termékazonosító rendszer kifejlesztésére a cég több mint egymilliárd forintot fordított – hangzott el sajtótájékoztatón Miskolcon, csütörtökön. tovább »

Hamisítás elleni technológiát fejlesztettek magyar tudósok

Budapest, 2015. március 3., kedd (MTI) – A világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát, egy olyan biztonsági címkét fejlesztettek ki magyar tudósok, amely használatával az eredetiség kétség nélkül azonosítható – hangzott el az SMark (Secure Mark) projekt keddi budapesti bemutatóján. tovább »
hirdetés


hirdet�s