Síléceken csúszott le Európa leghosszab mozgólépcsőjén – a londoni metróban

A londoni metró feddésben részesítette azt a norvég fiatalembert, aki lesíelt az egyik állomáson található mozgólépcsőn, jelentette az AFP hírügynökség csütörtökön. A mutatvány azután került a figyelem középpontjába, hogy a lecsúszásról készült felvételt több százezren nézték meg a YouTube nevű internetes oldalon.

“Veszélyes, ostoba és felelőtlen”: ez volt a véleménye a londoni metrót üzemelő társaságnak a vakmerő mutatványról. A csak Arild néven ismert norvég fiatalember Európa leghosszabb mozgólépcsőjén csúszott le két sílécen: a kilencven méteres távot hét másodperc alatt teljesítette.

A felvételt a sisakjára szerelt kamerával vették fel az Angel állomáson egy vasárnapi napon este fél 12-kor, mondta el a Guardian című brit lapnak a mutatványt is tartalmazó DVD producere. A készítők elmondása szerint egy utas sem volt veszélyben: a síelő barátai a lépcső alján állva ügyeltek a többi ember biztonságára.

A síelő egy új extrém sportnak, a “szabad síelésnek” (free skiing) a hódolója: a lényege az, hogy a sportolók városi környezetben síelnek hasonló mutatványokat csinálva, mint a gördeszkások.

A felvételt a http://www.youtube.com/watch?v=fFqQOlYE4EE címen lehet megnézni.

Korábban a brit közlekedési rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a “naív és nemtörődöm” síelő ellen eljárást is lehetne indítani.