Helyi közélet

2011.09.05. 14:30

Hogyan zárolnak Miskolcon?

Miskolc - Zárolás és iskolaigazgatói kinevezések – ezek a főbb pontjai a csütörtöki testületi ülésnek.

Miskolc - Zárolás és iskolaigazgatói kinevezések – ezek a főbb pontjai a csütörtöki testületi ülésnek.A csaknem 2 milliárd forintos zárolásról már augusztusban – rendkívüli ülésen – döntöttek a miskolci képviselők. A szeptemberi közgyűlési ülés elé az ehhez kapcsolódó költségvetési korrekció kerül majd. Illetve az, hogy az intézményvezetők hogyan kívánják – és tudják – kigazdálkodni azt az összeget, amelyet befagyasztanak a költségvetésükből.

Az iskolaátadások miatt iskolaigazgató-választás is szükségessé vált az önkormányzat fenntartásában maradt tagintézményeknél. Így a Selyemréti Általános és Magyar-angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában, a Komlóstetői Általános Iskolában, a Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskolában és a Fazekas utcai Általános Iskolában. Arról, hogy kik tölthetik be ezeket a magasabb vezetői posztokat, zárt ülésen döntenek majd a képviselők.

Új név, új igazgató

Az önkormányzat tulajdonában lévő forgalomképtelen ingatlanok törzsvagyonból való kivonását is tárgyalja a testület. Köztük az Ifjúság utcával határos területét, mely tulajdonképpen az avasi Európa Liget. Ennek egy részét – áll az előterjesztésben – a Miskolci Építési Szabályzat a beépítésre szánt területek kategóriájába sorolta. A törzsvagyonból kivonás azt is jelenti, hogy forgalomképessé válik a terület.

A testület a MISEK Kft.-ről szóló napirendet is tárgyalja: a kórház ugyanis pályázni szeretne, és ehhez a támogatást az önkormányzatnak, mint fenntartónak kell biztosítania. A pályázat célja: javítsa a rehabilitációt igénylő ellátását, javuljon a szolgáltatás színvonala, vonzóvá tegye ezek igénybevételét, akár külföldi betegek számára is – tartalmazza a napirend.

A 20 javaslat közt van a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. névváltoztatásáról és tevékenységi körének bővüléséről szóló napirend is. Az új név Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság lenne, az tevékenységek pedig, többek között, nyomdai előkészítés, könyvkiadás,konferenciák, kereskedelmi bemutatók szervezése. Az előterjesztő arra is javaslatot tesz, hogy szeptember 9-től 2016. augusztus 31-ig Némedi Varga Zoltán legyen a KFt. igazgatója.

ÉM -NSZR


Kerekasztal

A miskolci testület frakcióvezetői kedden délután 4 órakor látogatnak el szerkesztőségünkbe. A kerekasztal beszélgetést azzal a céllal szerveztük, hogy megismerjük a véleményüket az év végéig várható legfontosabb önkormányzati feladatakról, illetve a jövő évi tervekről.

A beszélgetésről a későbbiekben beszámolunk.


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában