Skoda-csoda az Egészségügyi Minisztériumban – Magyar Hírlap

Saját korábbi céges autóját vásárolta meg Gál Ilona egészségügyi szakállamtitkár számára a minisztérium – írja a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, hogy az államtitkár régi-új autójáért csaknem hét és félmilliót fizet a tárca egy autóháznak. Ugyanettől a kereskedéstől lízingelte ugyanezt az autót a Brownfield kft., és adta használatba Gál Ilonának. A Brownfield aztán visszaadta az autókereskedésnek; majd a cég bemutatóautóként értékesítette a kormányszervek beszerzéseit intéző Központi Szolgáltatási Főigazgatóságnak (KSZF). Innen került a tárca, illetve az államtitkár használatába. A lap megjegyzi, hogy az autós cég hasonló teljesítménnyel jelenleg négyféle Skoda Octavia Combi Elegance típust kínál, a legdrágábbat 7,3 millió forintért. Ebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg jobban járt volna a minisztérium egy vadonatúj Skoda beszerzésével.

Az Egészségügyi Minisztérium illetékesség hiányában nem válaszolt a lapnak a beszerzéssel kapcsolatos kérdésekre, mondván, hogy ezt januártól a KSZF intézi.
A Hírlap szerint a szakállamtitkár autójának beszerzése példa nélküli: eddig nem fordult elő, hogy a tárca, majd a KSZF használt autót vásárolt volna egy államigazgatási szerv magas beosztású tisztviselőjének. A lap megjegyzi, hogy Gál Ilona jelenleg is társtulajdonosa a lakóparkokat építő Brownfield Befektető és Ingatlanberuházó Kft.-nek.