Sissi hasonmás kerestetik Gödöllőn

Erzsébet Királyné hasonmásverseny lesz Gödöllőn ősszel. Ez lesz az első ilyen rendezvény, ezentúl évente szeretnék megtartani. Szeptember végéig lehet jelentkezni, eddig 20-an neveztek. A zsűri nem csak külsőt néz, az egész személyiséget vizsgálja majd.

A Gödöllői Királyi Kastélyban hármas ünnep van az idén: Erzsébet királyné koronázásának 140., első magyarországi látogatásának 150., születésének 170. évfordulója. Ez alkalomból hagyományteremtő céllal hasonmásversenyt rendeznek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Erzsébet Királyné Emlékév kurátora.
F. Dózsa Katalin hangsúlyozta: a pályázóknak nemcsak külsejükben kell hasonlítaniuk Sissire, műveltségüket és kommunikációs készségüket is tesztelik majd.

20-an neveztek eddig. Az első fordulóra szeptember végéig lehet jelentkezni, a továbbjutókat e-mailben értesítik október 10-ig. A középdöntőben egy műveltségi teszt kitöltése vár a résztvevőkre. A november 16-i döntőn pedig estélyi ruhában vonulnak fel a lányok és a tervek szerint egy rövid interjút is kell készíteniük a zsűri tagjaival.

A győztes megkapja a 2008-as év gödöllői Erzsébet királynő címet, hozzá esélyi ruhát, ékszereket jutalmul. Némi kötelezettséggel is jár a győzelem, a nyertesnek a Gödöllői Királyi Kastély reprezentatív programjain Sissi hasonmásaként kell szerepelnie.

Bővebb információ: www.kiralyikastely.hu/erzsebet.