Sisa Tibor megérkezett Diósgyőrbe

Sisa Tibor
Sisa Tibor
A DVTK új szakvezetője, Sisa Tibor hétfőn áll munkába az NB I-es labdarúgócsapatnál.  Video Video

Pénteken délután előbb a sajtónak, majd nem sokkal ezután a csapatnak is bemutatták Sisa Tibort, a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét. A “Tréner úr” hivatalosan csak hétfőn áll munkába, de péntek délután a lelátóról végignézte azt az edzést, amelyet a jelenlegi megbízott edző, Benczés Miklós vezényelt a csapatnak.

“Nagyon hosszú hetem volt, nagyon fontos döntéseket kellett hoznom néhány napon belül és őszintén megmondom, hogy fáradtnak érzem magam, szükségem van arra, hogy egy kicsit pihenjek – mondta Sisa Tibor. – És van néhány dolog, amit el kell intéznem a hét végén, ezért kértem a diósgyőri vezetőket, hogy csak hétfőtől lépjek munkába. Örülök, hogy megértettek, elfogadták a kérésemet. Ezzel együtt is Nyíregyházán, a csapat soros bajnokiján, ha csak a lelátón is, de ott leszek, mert látni akarom a csapatot.”

És, hogy mit tud új csapatáról Sisa Tibor, aki hétfőn még a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazottja volt?

“Van néhány játékos, akit személyesen is ismerek, vannak olyanok, akiket a pályáról, és van olyan, elsősorban a nyáron idekerült labdarúgók, akiket szinte alig – mondta a szakvezető. – De már megkezdtem a tájékozódást, és arról is beszéltünk már a klub vezetőivel, hogy első lépésként a stabilitást kell elérni, mivel már csak másfél hónap van hátra a szezonból. Tavasszal viszont mindenképpen előbbre kell lépnünk, persze akkor sem lennénk elkeseredve, ha ez hamarabb sikerülne.”

Azt is megtudtuk tegnap, hogy az edzői stábban új személy nem kap helyet, és arra is kíváncsiak voltunk, hogy a téli szezonban lehet-e mozgás a játékoskeretben?
“A jelenlegi szakmai stábról jókat hallottam, és amúgy sem vagyok az a feltételeket szabó edző, úgyhogy Benczés Miklóssal és Veréb Györggyel fogunk együtt dolgozni – válaszolta a tréner. – Látnom kell, hogy a játékosok közül ki mire képes, tisztában kell lennem a labdarúgók képességeivel ezután lehet arról beszélni, hogy szükséges-e változtatni a keret összetételén, és melyek azok a pontok, posztok, ahol ezt meg kell tenni.”

Sisa Tiborral 2011. június 30-ig kötött szerződést a DVTK, akire vezetőedzőként számítanak. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a legutóbb az U19-es magyar labdarúgó válogatott mellett szövetségi edzőként dolgozott Sisa Tibor fiatal pártinak tartja-e magát?

“A fiatalokban van a jövő, aki jó az játszik, aki nem az arra vár, hogy játsszon. De nem a kor, hanem a teljesítmény a döntő – mondta a vezetőedző. – A csapat összeállításakor, kialakításakor igazából csak az számít, hogy ki mire képes.”

És, hogy miért mondott igent a DVTK felkérésére Sisa Tibor?

“Amikor elváltam az MLSZ-től kedden, és szerdán elkezdtem tárgyalni a diósgyőri vezetőkkel éreztem, hogy akarnak, szeretnének velem dolgozni – mondta Sisa Tibor. – Ehhez a régióhoz tartozom, északi ember vagyok én is, és nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent Miskolcon, a diósgyőri szurkolóknak a foci. De mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy a tulajdonos, és az ügyvezető egy olyan jövőképet vázolt elém, ami alapján úgy éreztem, úgy érzem, hogy érdemes volt elvállalnom a felkérést.”


 • Sisa Tibor a DVTK edzője!
  Az U19-es válogatottal sikereket elérő Sisa Tiborral 2011-ig állapodtak meg diósgyőri vezetők.
 • Dlusztus Imre: “Tudta az értékét”
  Egy hétig tartott az edzőkeringő Miskolcon: Sisa Tibor, a 48 esztendős tréner kapta a feladatot, hogy feljebb “repítse” a táblázaton a Diósgyőrt.
 • A DVTK eddigi élvonalbeli edzői
  A DVTK élvonalbeli edzői 1940-től a levezényelt bajnoki mérkőzések számával.
 • Folytatódik-e a Nyíregyháza sorozata?
  Élvonalbeli bajnokin még soha nem nyert a Diósgyőr a Nyíregyháza vendégeként. Szombaton itt a lehetőség, hogy javítson a DVTK.