Sisa Tibor első edzése Diósgyőrben

Sisa Tibor
Sisa Tibor
Sisa Tibor munkába állt a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál – hétfőn délelőtt és délután is edzést vezetett.  

A DVTK élvonalbeli futballistáinak hétfőn már az új szakvezető, Sisa Tibor tartotta az edzéseket. A piros-fehérek ezen a héten szabadok, a magyar labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezője miatt ezen a hét végén nem rendeznek bajnoki fordulót az NB I-ben, a hétközi Magyar Kupa fordulóban pedig már nem érdekeltek (az NB II-es Makó otthonában véreztek el, ami után az addigi vezetőedzőt, Vágó Attilát menesztették – az ő helyére érkezett Sisa Tibor). Legközelebb a jövő héten szerdán, a Bőcs vendégeként játszik tétmérkőzést a Diósgyőr, 15 órától Ligakupa csoportmeccset, bajnokit pedig a jövő héten vasárnap (október 19.), 17.30-től a Diósgyőri stadionban, az Újpest FC ellen.

Megismertetni

– Minden edzőnek megvan a maga elképzelése a futballról, így nekem is, ez az amit szeretnék minél hamarabb megismertetni a játékosokkal, nem csak szóban, hanem a pályán is – válaszolta Sisa Tibor azon kérdésünkre, hogy mivel foglalkoznak az Újpest elleni bajnokiig. – A fizikai szinten tartás mellett azzal fogunk foglalkozni, hogy mi az amit védekezésben és támadásban szeretnék viszontlátni a pályán, illetve a taktikai repertoár beállítása is előtérbe kerül majd az elkövetkező napokban.

Az első edzés

Sisa Tibortól megtudtuk, hogy a hétfői első edzés – az öltözői székfoglalót követően – 93 percen át tartott, és elsősorban a pozíciós játékot és letámadást gyakorolták. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy tervez-e ,,ismerkedést” a játékoskeret tagjaival az új szakvezető, akitől megtudtuk, hogy lesznek egyéni elbeszélgetések, illetve más módszerekkel is igyekszik többet megtudni a játékosok személyiségéről. A DVTK új szakvezetőjétől azt is megkérdeztük, hogy a lelátóról nézve milyennek látta szombaton, a Nyíregyháza vendégeként a DVTK-t?

– Nagyon nagy odaadással, elánnal játszott a csapat – jelentette ki a szakvezető. – A hazai csapat a forró hangulatú meccsen, emberelőnyben többet birtokolta ugyan a labdát, de a Diósgyőr szervezett védőjátékának köszönhetően megérdemelten szerzett pontot. Nekem igazából az tetszett, hogy együtt gondolkodással nyújtott jó teljesítményt a csapat, és hogy akarati tényezőkben erősnek bizonyult.

  • Nézze meg a fotókat: Sisa Tibor első edzése a DVTK-nál 2008.10.06.
  • Nézze meg a videót is: 
  • Címkék: , ,