Sisa Tibor bemutatkozik

Sisa Tibor
Sisa Tibor
A Bőcs elleni Ligakupa meccsen, szerdán 15 órától irányítja először a DVTK labdarúgócsapatát tétmérkőzésen Sisa Tibor.

Sisa Tibor a múlt héten hétfőn állt munkába a DVTK-nál, a vezetőedzőnek ez lesz első tétmérkőzése a diósgyőriek kispadján. A piros-fehérek szakvezetőjét elsőként arra kértük, mondja el, hogy mit gondol a Ligakupa sorozatról.

– Az edzőbizottság tagjaként részese voltam annak az előkészítő munkának, amelynek eredményeként megszületett az a döntés, hogy az NB I-es csapatok tartalék együttesei részt vegyenek az NB III-as bajnokságban, illetve volt egy olyan ötletünk, hogy legyen egy olyan téli kupasorozat, amelyben nem csak a klubok igazolt játékosai, hanem a próbajátékon lévők is szerepelhessenek, készülhessenek fel az idényre, tudtommal, ez az alapgondolat vezetett el a jelenlegi hétközi Ligakupa sorozathoz – válaszolta érdeklődésünkre Sisa Tibor. – Éppen ezért hozzám közel állónak, hasznosnak tartom ezt a versenyrendszert, ahol elsősorban azok juthatnak szóhoz, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséget kapnak, sérülésből felépülőben vannak. A Ligakupa mást jelent, mint egy bajnoki, de egy edzőmeccstől mindenképpen több, mert a fizikai mellett pszichikai felkészítést is igényel.

Másik meccs

Sisa Tibor azt is megjegyezte, hogy ezen a héten lesz egy másik meccse is a DVTK-nak, ,,a bajnoki”, az Újpest ellen vasárnap. Arra a kérdésre, hogy mi alapján állítja össze a csapatot a Ligára és a bajnokira, a DVTK szakvezetője azt mondta, hogy egyrészt az elmúlt hetekben megszerzett ismereteire, másrészt pedig az edzői stábbal történt beszélgetések alapján, ami a múlt megismerésére szolgált.

– Két olyan meccs lesz a héten, ahol az egész keretet meg tudtom nézni, és ezek alapján sok mindennel tisztában leszek – mondta Sisa Tibor. – Hogy pontosan ki fog kezdeni, az egy nappal a meccs előtt még korai kérdés, ugyanis én csak közvetlenül a mérkőzéseket megelőzően, másfél órával a kezdés előtt szoktam csapatot hirdetni. Az biztos, hogy a betegséggel küszködő Tóth M., a sérült Sebők V., a lábadozónak számító, Tchana, Kleiber és Gahwagi játékára kevés az esély, az pedig biztos, hogy a különböző válogatottaknál lévő Köteles, Somodi és Takács P. a Bőcs ellen nem fog játszani.

A DVTK várható kezdőcsapata:

Vojonovic – Bokros, Milicic, Kállai, Trbovic – Búrány, Pintér Z., Homma – Szélpál, Szabó V., Ahodikpe.

Belépőjegyek
A bőcsi Ligakupa meccsre a belépők egységesen 500 Forintba kerülnek.

Kapcsolódó cikkek:

A lehető legerősebb lesz a Bőcs
Szerdán 15 órától Bőcsön, a Bőcs KSC a Diósgyőri VTK-t fogadja a labdarúgó Ligakupában.

DVTK: ki áll a kapuba szerdán?
A négyből két kapust “vittek el” labdarúgó válogatottak a Diósgyőri VTK-tól.