Sisa örül a visszatérő Tóthnak

Tóth Mihály
Tóth Mihály
Szombaton 18 órától a Haladást fogadja a Diósgyőri VTK a labdarúgó NB I 13. fordulójában.

A piros-fehérek szerdán Ligakupa-találkozót vívtak Nyíregyházán, amely előtt Sisa Tibor vezetőedző azt nyilatkozta, akár egy itt nyújtott jó produkcióval is bekerülhet valaki a hét végi kezdő tizenegybe. Látott ilyet? – vetettük fel a trénernek.

– Hogyne, többet is, ami elgondolkodtat, de azért neveket nem szeretnék most mondani – felelte határozottan Sisa Tibor, akit csak azt tett szomorúvá, hogy Kállai Norbert súlyos sérülést szenvedett a mérkőzés 35. percében, félrecsúszott a térdkalácsa, gipszet kapott, ami azt jelenti, hogy hetekre kiesett a munkából: “Sajnálom, mert addig a pillanatig megfelelően teljesített” – reagált a szakvezető.

Irányítóhiány

Az újonc “Hali” a negyedik helyet foglalja el a tabellán, és nagyon sokkal (tizennéggyel) több pontja van, mint a piros-fehéreknek. Sisa Tibor ezen kívül is dicsérte a szombathelyi alakulatot:

– Már a másodosztályban is egy rendkívül erős kerettel rendelkezett a Haladás, és a nyáron újabb remek labdarúgók kerültek a vasi megyeszékhelyre. Egy csapatnál sokat számít az összeszokottság is, amit a zöld-fehérek elmondhatnak magukról. Ezen felül szervezettek, adott a háttér, szóval nem nézünk könnyű mérkőzés elé. Nyíregyházán voltak olyan szituációk, amelyeket jól oldottunk meg, ha ezt ötvözni tudjuk az Újpest ellen nyújtott teljesítménnyel, akkor örömet okozhatunk szurkolóinknak. A tabella első felében található együttesekkel játsszuk az őszből még hátralévő meccseinket, s mert huszonhárom éve vagyok edző, tudom, hogy az a bizonyos út nem mindig felfelé visz.

A diósgyőri mester elmondása szerint Srdjan Stanic és Florin Pelecaci is sérüléssel bajlódik, ezért aztán “irányítóhiánnyal küszködünk”, ami nem jelenti azt, hogy erre a helyzetre nem talál ki valamilyen megoldást a tréner. Az bizakodásra adhat okot, hogy a DVTK támadója, Tóth Mihály letöltötte eltiltását, így minden bizonnyal ott lesz a szombathelyi kaput ostromlók között: “Ismerem a képességeit, és örülök neki, hogy számíthatok rá. Nyíregyházán a második félidő nagy részében ott volt a pályán, ő tényleg az, aki erősítés, aki segíthet a beszállásával” – mondta Sisa Tibor.

A DVTK várható kezdőcsapata

Szerkesztőségünk szerint: Köteles László – Bokros Tibor, Sebők Vilmos, Boris Milicic, Gohér Gergő – Pintér Zoltán, Djordje Kamber – Szélpál Tamás, Takács Péter, Lipusz Norbert – Tóth Mihály
Látigatóink szavazata szerint

A 13. forduló további műsora
Péntek
Zalaegerszeg – Újpest (19.00)
Szombat
Vasas – Fehérvár (15.00)
Budapest Honvéd – Kecskemét (18.00)
Kaposvár – REAC (18.00)
Győr – Nyíregyháza (18.00)
Paks – Siófok (18.00)
Vasárnap
MTK – DVSC-TEVA (17.30)

 • A labdarúgó Soproni Liga állása
  A Siófokgyőzelmével megelőzte a REAC-ot, a DVTK továbbra is a 14. helyen áll.
 • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
  A Soproni Liga eddigi eredményei és a következő fordulók párosítása, órarendje.
 • A DVTK házi góllövőlistája
  Homma Kazuo szezonbeli harmadik gólját szerezte Siófokon.
 • Sárga és piros lapok
  Boris Milicic és Pintér Zoltán is negyedik sárga lapját gyűjtötte be Siófokon.
 • A 2008-2009-es szezon képei
  Képek és videók a DVTK 2008-2009-es szezonjáról. Nézze vissza az eseményeket!
 • Az ÉM osztályzókönyve
  Az Észak-Magyarország osztályzatai játékosra és mérkőzésre lebontva.


 • További hírek a boon-sportoldal kategóriából

  Sporthírek