Sírromok maradtak a barbár rongálók után a miskolci temetőben

Akt.:
Sírromok maradtak a barbár rongálók után a miskolci temetőben
Sírromok maradtak a barbár rongálók után a miskolci temetőben - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Ismeretlen sírrongálók ellen indított eljárást a miskolci rendőrség.

„Más szavakat nem tudok találni arra, ami itt történt, mint hogy barbárság” – így jellemezte egy magát megnevezni nem akaró középkorú férfi a miskolci Törkölyösi temetőben a napokban történt sírrongálást.

Egyszerűen barbárok…

Az eset napokkal ezelőtt történt, felfedezni is később tudták csak a bűnesetet, hiszen a barbárok az Avas-hegy lábánál, a Hideg sor alatt lévő temető eldugottabb részén követték el áldatlan munkájukat. Hogy mi vezérelte őket az ártáson kívül, nem tudni, hiszen látszólag nem hiányzik semmi a sírokról, azok közeléből.

Borzalmas látványt nyújtott a tizennyolc-húsz, egymás közelében lévő sír, köztük régebbiek és újabb is, amikor ott jártunk. Szabályszerűen ledöntött sírkövek, kitört vázák maradtak utánuk, az okozott kár pedig akár milliós nagyságrendű is lehet.

A Felsővárosi Református Egyházközösség igyekszik felmérni a károkat, elérni a hozzátartozókat és megbeszélni a helyreállítás lehetőségeit.

Mint megtudtuk, Hubay György, a terület miskolci önkormányzati képviselője anyagi segítséget helyezett kilátásba a megrongált sírok helyreállításához.

ÉM-SZBMég keresik a barbár sírrongálókat Miskolcon

Miskolc – Csaknem húsz síremléket rongáltak meg a miskolci Törkölyösi temetőben. tovább »

Sírokat rongáltak meg egy miskolci temetőben

Miskolc, 2015. július 17., péntek (MTI) – Sírokat rongáltak meg Miskolc egyik református temetőjében ezen a héten, a rendőrség nyomoz az ügyben. tovább »
hirdetés


hirdet�s