Budapest hírei

2011.03.03. 19:11

Uniós légiközlekedési konferencia kezdődött Budapesten

<p>Megnyílt Budapesten az Egységes Európai Égbolt kezdeményezést értékelő konferencia. Völner Pál, a Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanács közlekedési formációjának soros elnöke a megnyitón azt mondta: a tagállamok összehangolt intézkedéseit igényli az európai légtér jelenleginél hatékonyabb kihasználása és a biztonsági szint fenntartása. Az Egységes Európai Égbolt kezdeményezés megvalósítása, és a légtérblokkok létrehozása folyamatos egyeztetést kíván.</p>

Völner Pál a magyar elnökség nevében üdvözölte az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti, a polgári repüléssel kapcsolatos kutatásról és fejlesztésről szóló együttműködési megállapodást, amelyet a konferencia alkalmából Budapesten írtak alá.

A dokumentumot Völner Pál mellett Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős alelnöke és Carey J. Fagan, az Amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) nemzetközi kapcsolatokért felelős főigazgatója is aláírta. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a fejlesztéseket összehangolják. A közeljövő közös témái lehetnek a repülésbiztonság, az alternatív üzemanyagok és a pilóta nélküli rendszerek kérdéskörei.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!