Siposéké a nagy dicsőség

A Tumbász József-Kiss Attila duó győzelmével ért véget a Hotel Silver kupasorozat záró futama a kunmadarasi repülőtéren.

Tumbiék futamgyőzelme ellenére az abszolút bajnoki címet a várakozásoknak megfelelően a Sipos Zoltán-Kathy Zsolt egység zsebelte be.

Gyönyörű idő és 48 versenyzőpáros fogadta a szép számú nézősereget, a tiszántúli ralisprint-bajnokság – ismertebb nevén a Hotel Silver kupasorozat – záró fordulóján. A 7 kilométeres pályát négyszer kellett teljesíteniük az indulóknak, akik több ízben produkáltak izgalmas és látványos jeleneteket a 28 kilométeres száguldás során.

A rengeteg műszaki hiba talán már az év közben megtett számos versenykilométernek is „köszönhették” a pilóták. A 2004-es esztendő bajnoka Manzák Sándor féltengelytörés miatt esett ki, Tóth István Ladájának a váltója, míg egyik márkatársának a motorja robbant fel a küzdelem hevében. Bereczki Imre Mitsubitsi Lancer Evo VI-osában a turbó gyulladt ki, Kállai Zita pedig fáknak ütközött Volkswagen Polojával, hogy csak a legizgalmasabb kalandok közül említsünk meg néhányat.

A nap legnagyobb vesztese a Nagy Imre-Bakó László (BMW 325) egység volt. A négy körből háromban szárnyaltak és toronymagasan diadalmaskodtak is, de az utolsó szakasz vége előtt „megadta magát” a Bömbi. A napközben begyűjtött 24 másodperces előnyük így 2 másodperc hátránnyá változott, és ezzel visszacsúsztak a mindvégig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Tumbász-Kiss (BMW 325) páros mögé a végelszámolásnál.

Tumbászék első abszolút futamgyőzelmüket aratták a sorozaton. A bronzérmet a Hotel Silver kupasorozat ez évi abszolút bajnoka, a Sipos-Kathy páros szerezte meg BMW M3 Compact autóval. A kategóriák győzelmét a Bereczk Tamás-Dienes Krisztina (Peugeot 205 GTI), a Sipos-Kathy, a Balázs Tamás-Gere Attila (Volkswagen Golf 4×4), a Tumbász-Kiss, a Fazekas Zoltán-Faragó Róbert (Opel Corsa GSI), a Fancsik Gergő- Csonka Róbert (Lada), és a Kárai István- Katona Gyula (Trabant) párosok nyerték. A bajnokságról további információkat és fotókat a www. rallysprint.hu internetes címen találnak az érdeklődők.