Sípályarendőrség alakul az eplényi Síarénában

Pályarendőrség kezdi meg működését Veszprém megyében, az eplényi Síarénában a 2010-2011-es szezon első napjától – számolt be hétfőn a SíTV. Mindezt külföldi minta alapján valósítják meg, a cél, hogy biztonságosabbá tegyék a síelést.

Az elmúlt évek fejlesztései miatt sokszorosára nőtt az eplényi Síaréna látogatottsága, ezért muszáj betartatni a síelőkkel a legalapvetőbb szabályokat, hogy ne szaporodjanak el a balesetek. Ha mégis megtörténne a baj, akkor pedig profi elsősegély szolgálat látja el a sérülteket – nyilatkozta a SíTV-nek Palitz Izabella, a Síaréna marketing vezetője, aki hozzátette, hogy még egy helikopter leszállóhelyet is kijelölnek, hogy a súlyos sérülteket azonnal kórházba lehessen szállítani.

Külföldön is egyre több helyen vezetik be a pályarendőrséget, főleg a zsúfoltabb európai síterepeken. A 2010-es 2011-es szezon első napjától már az eplényi Síarénában is működik a pályarendőrség. Az üzemeltetők ezzel próbálják biztonságosabbá tenni a síelést és csökkenteni a sérülésveszélyt. A rendőrök azért dolgoznak majd, hogy a szabályokat egyébként betartó többség biztonságát ne veszélyeztesse az a néhány ember, aki nincs tisztában a a legalapvetőbb elvekkel. Figyelmeztetik azokat, akik rossz helyen állnak meg, esetleg leülnek a pályán, vagy a túlzott alkoholfogyasztás miatt nem megfelelő állapotban síelnek és snowboardoznak.” -fűzte hozzá Palitz Izabella.

Az eplényi síterep tulajdonosai a szezon kezdetéig dolgozzák ki a pontos szabályzatot. A rendőrök először figyelmeztetika a szabálytalanul viselkedő síelőket, de később akár a bérletüket is elvehetik.