Simonyi-bélyeg Egyházasfaluról

Simonyi-bélyeg kiadását tervezi Egyházasfalu önkormányzata, a településről származó űrturista tiszteletére. A bélyegkiadáshoz a milliárdos már hozzájárulásást adta.

A falu vezetői a bélyegre mindenképpen olyan fényképet akartak választani, amelyen Charles Simonyi űrruhában látható. A nyomdai munka a településnek néhány ezer forintjába kerül majd, ugyanakkor mindössze pár száz példány kiadását tervezik, hogy az eredetileg ötven forint névértékű bélyegeknek később komolyabb eszmei értékük legyen – mondta el a Független Hírügynökségnek nyilatkozva Eső János, polgármester.

Amint elkészülnek az emlékbélyegek, az önkormányzat azokkal küldi majd hivatalos leveleit. Az első magyar űrturistáról készült bélyegek várhatóan már néhány héten belül kaphatóak lesznek Egyházasfaluban, de a Magyar Postánál bárki rendelhet belőle, amíg a készlet tart.
A magyar származású amerikai milliárdos a tegnapi e-mail-jében azt is közölte a település vezetőjével, hogy hamarosan Egyházasfalura látogat. Charles Simonyi áprilisban két profi társával együtt két hetet töltött az űrben. Az utazásért 20 millió amerikai dollárt fizetett.