Simonyi András lesz az új külügyminiszter? – Simonyi nem kommentál

Nem kommentálja Simonyi András washingtoni magyar nagykövet azt a hírt, amely szerint ő lenne az új külügyminiszter. Simonyi pénteken a Független Hírügynökség kérdéseire válaszolva Washingtonból telefonon határozottan kijelentette, hogy “semmilyen formában nem kívánja kommenálni” ezeket a híreket.

Csütörtökön a HVG című hetilap weboldala külügyi forrásokból származó értesülések alapján közölte, hogy “Gyurcsány Ferenc kormányfő Simonyi Andrást szánja a külügyminiszteri posztra Göncz Kinga utódjául”. A hvg.hu úgy tudja, hogy “vezető külügyeseknél Simonyi már tapogatózik elfogadhatósága felől”.

A Független Hírügynökségnek arra a kérdésére, hogy jön-e haza mostanában, Simonyi András azt válaszolta: nem tudja, de ez bármikor előfordulhat. Viszont hangsúlyozta, hogy a következő hetekben rendkívüli aktivitás lesz a magyar-amerikai kapcsolatokban, és jelen pillanatban erre készül.

A küszöbön álló események közül a washingtoni magyar nagykövet megemlítette, hogy az Egyesült Államokba látogat Lomniczi Zoltán, a Legfelsőbb BÍróság elnöke, Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

Simonyi már több mint négy éve tölti be posztját Washingtonban.