Simogassuk, de ne vegyük meg!

Nyúl
Nyúl
Miskolc – Állatsimogatóval várja a gyermekeket és szüleiket húsvétkor a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, hogy ezzel megkönnyítse a nemleges döntést, ha valaki élő nyúl ajándékozásán gondolkodik.

Maximális egyetértéssel továbbítjuk látogatóinknak a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetőjének, Pilz Olivérnek az alábbi gondolatait:

Az ünnepi ajándékozás lázában sokan vásárolnak gyermeküknek élő nyuszit, vagy más kisállatot. Kérjük, fontolják meg ezen döntésüket, s csak akkor vállalkozzanak az állattartásra, ha később is gondoskodni tudnak majd róla. Egy húsvéti nyuszit nem csak az ünnepek alatt kell ellátni, hanem éveken át! Ha csak néhány órán át szeretnének gyermeküknek örömöt szerezni egy élő nyúl simogatásával, akkor inkább látogassák meg állatkertünket, ahol a húsvéti hétvégén nyuszi-simogatót is működtetünk majd.

Az állatsimogatóban kecskegidák és bárány is várja látogatóinkat, de érdemes megnézni az erszényből kikandikáló kengurubébit, az emucsibéket, a cseperedő párduckölyköt, az egy éves bundercsemetét és a többi állatot is.

 

Nyitva tartás: hétköznap: 9.00 – 18.00, hétvégén és ünnepnapokon: 9.00 – 19.00